Ordinacija

Pedstavljamo vam našo prenovljeno okulistično ambulanto. Sodobna oprema in strokovno podkovani sodelavci so zagotovilo za boljši vid! 

Refrakcijske naprave za pregled vida

Vse okulistične preglede opravljamo z najnovejšimi Topcon oftalmološkimi napravami.


Avtokerato-refraktometer KR-1

Najsodobnejša naprava za elektronsko meritev očesne dioptrije in ukrivljenost roženice. KR-1 avtomatsko zazna različna nenormalna očesna stanja, kot npr. Catarakto - siva mrena. Poleg mnogih novih dodatkov in funkcij ima tudi vrtljivi zaslon, kar omogoča, da je preiskovalec lahko kjerkoli okoli pacienta. 


Špranjska svetilka SL-2ED

Naprava za odmero kontaktnih leč. Z njo merimo sprednje dele očesa, vključno z očesno lečo in bližnjo steklovino, uporabljamo pa jo tudi za kontrolne aparate pri namestitvi kontaktnih leč. Pacientom svetujemo tudi meritev očesnega tlaka z računalniškim tonometrom, s katerim lahko ugotavljamo zgodnji razvoj glavkoma (zelene mrene). Deluje na principu izpuha zraka na oko, kar rahlo splošči roženico. Iz moči curka naprava izračuna notranji pritisk očesa. Očesni tlak je preventivno dobro redno meriti.


Aplanacijski tonometer Goldman 900

Ta naprava je dodatni pribor špranjske svetilke. Z njim merimo pritisk, potrebnega za vzdrževanje enakomerne aplanacije po celotni površini roženice.


Računalniški tonometer CT-80

Naprava za računalniško merjenje očesnega tlaka.


Ročni oftalmoskop

To napravo uporabljamo za pregled očesnega fundusa (očesnega ozadja). To je naprava za objektivni preizkus vida. Očesno ozadje je preko zrcal ali prizem osvetljeno in istočasno opazovano skozi zenico. Sledi subjektivna refrakcija. Pri tej metodi uporabljamo merilna očala, skozi katera pacient gleda raznovrstne vidne znake za preizkušanje vida. Znake s pomočjo posebnega projektorja osvetlimo s prepustno svetlobo.


LCD CHART SYSTEM CC-100XP

Edinstvena značilnost je razpoložljivost mnogih testov za preizkus ostrine vida, binokularni testi, preizkus barvnega vida, test kontrastne občutljivosti. Posebnost je polarizacijska tehnika predvajanja optotipov in testov.

Okulistični pregledi potekajo v ambulantnih prostorih, ki pacientu zagotavljajo kakovosten in strokoven pregled. Z gotovostjo se bomo za vas potrudili. Vaše oči bodo pri nas v dobrih rokah