Zapri

Iskanje

AKCIJA: Sončna očala kar do 50% ceneje.
Sale Ends In:

HIDROLIZIRAN KOLAGEN – Hydrocollagen

Na zalogi | Rok dobave 3-5 dni

59,90

Novelius Medical hidrokolagen je nastal kot plod dolgoletnih izkušenj in znanja dermatologov ter nutricionistov, združenih s tehnologijo vodilnega francoskega laboratorija na področju kolagenskih peptidov.

Novelius Medical hidrokolagen je sestavljen iz najkakovostnejših kolagenskih peptidov (peptidi F 2000 Daltona) izmed peptidov, ki jih proizvaja omenjeni francoski konzorcij ter organskih in čistih sestavin, brez dodanih umetnih sladil, umernih arom, emulgatorjev ali konzervansov.

Kolagenski peptidi v hidrokolagenu

stimulirajo fibroblaste za tvorbo novega kolagena, elastina in hialuronske kisline v telesu.

Hidrokolagen je dodatno obogaten z optimalnim razmerjem za tvorbo vseh tipov kolagena v telesu kjučnih aminokislin in ima kar 98% absorbcijo.

Za hidrokolagen je klinično dokazano, da izboljšuje hidriranost, gladkost in prožnost kože, izboljšuje čvrstost las ter preprečuje nastajanje globokih gub.

Glicin, lizin, hidroksiprolin in hidroksilizin, ki so glavni gradniki kolagena v telesu predstavljajo večinski delež vsebnosti aminokislin v hidrokolagenu, koncentracija le-teh pa je do 20-krat višja kot v drugih virih proteinov. Hidroksiprolin in hidroksilizin pa nista prisotna v prehrani, zato je vsebnost le-teh v hidrokolagenu zelo pomembna.

Kolagen je najpogostejša beljakovina v človeškem telesu (predstavlja 30% vseh beljakovin v telesu). S povečevanjem kolagena v koži prihaja do debeljenja kože in s tem zmanjševanja gub. Kolagen pa se ne nahaja le v koži, ampak se nahaja tudi v kosteh, sklepih, roženici, očesni leči, žilah, mišicah, notranjih organih, laseh, nohtih, kitah in hrustancu.

Toda ali je učinkovit tudi za oči in naš vid? Nedavne študije kažejo, da je pomanjkanje kolagena v očeh eden glavnih vzrokov za nastanek glavkoma in sive mrene. Zakaj? Starost in drugi vzroki povzročijo zlepljanje proteinov v očesni leči in tako nastajanje zamegljenih delov, kar povzroča zamegljen vid in občutljivost na svetlobo. Glavkom je stanje, ki vodi običajno do povečanega tlaka v očeh, kadar je pretok očesne tekočine onemogočen ali otežen. V obeh primerih se je izkazalo, da ima večji vnos kolagena pomembne koristi v boju proti tem očesnim težavam.

Hidroliziran kolagen ali Hydrocollagen znamke Novelius Medical (28 vrečic/6g) / uporaba

Priporočeni dnevni odmerek in navodila za uporabo: 1 do 2 vrečki na dan. Vsebino vrečke vmešajte v 200 ml vode ali jogurt in mešajte, da se popolnoma raztopi, saj se tako najhitreje absorbira v organizem. Izdelek uživajte najmanj 3 mesece

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Prehransko dopolnilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Shranjujte v suhem prostoru in na temperaturi do 25º C.

 

Back to Top
Izdelek je dodan v košarico