Zapri

Iskanje

O nas: Optika Zajec Ljubljana

Skoraj ni Ljubljančana, ki ne bi vsaj slišal za znamenito Optiko Zajec, če je že ne obiskal. Z 116 letno tradicijo in štirimi generacijami je prva ljubljanska optika svojevrstna znamenitost.
Skozi desetletja je menjala svojo podobo, ponudbo in lokacijo.

Optika Zajec Ljubljana: Zgodovina

Sledili so mu sin Milovan, vnukinja Marjeta in pravnukinja Maja.

Leta 1902 je v Ljubljani Franc P. Zajec odprl prvo optično trgovino. Na Starem trgu 9 je trgoval tudi z urami, zlatnino, srebrnino, ter popravili in prodajo raznovrstnih barometrov in termometrov. Pri njem je bilo mogoče dobiti tudi daljnoglede in, kar je bilo pravo pionirsko delo, gramofone. Toda njegova osrednja dejavnost so bila očala. Imeli pa so tudi izredno zanimiv izdelek, in sicer, prodajali so steklene očesne proteze.

Leta 1908 se mu je rodil sin Milovan. Milovan je 18. februarja 1935 odprl podružnico očetove trgovine z delavnico v tedaj povsem novi pasaži Nebotičnika ob Aleksandrovi, današnji Cankarjevi cesti. Tako sta oče in sin nekaj let delovala sočasno.

Rod optikov Zajec sega skozi tri države in tri vojne (obe svetovni ter osamosvojitveno). Zastavljeni cilji so ohraniti kakovost in raven pristopa do strank, kot ga vsi morda nimajo.

Zajčeva optika se še danes nahaja v ljubljanski Ajdovščini pri Figovcu

Dokumentacije za vojni in povojni čas ni veliko, a je v spominu ohranjeno, da je Zajčeva optika delovala tudi v tistih časih hudih preizkušenj.
Družinska dokumentacije se nadaljuje z letom 1959, ko je Milovan lokal preselil k Figovcu.

Zajčeva optika se še danes nahaja v ljubljanski Ajdovščini pri Figovcu. S ponudbo dioptrijskih ali korekcijskih očal, sončnih očal, kontaktnih leč, prdvsem pa s sodobno opremljeno okulistično ambulanto še vedno ostaja med vodilnimi ponudniki v prestolnici.

Back to Top
Izdelek je dodan v košarico