Storitve po meri

Terapija vida je stokovno nadzorovan program vizualnih aktivnosti, prilagojen posamezniku in namenjen korigiranju določenih vidnih problemov in/ali izboljšanju vidnih veščin.

Za razliko od očal in kontaktnih leč, ki nadomestijo težave z vidom, si s terapijo vida prizadevammo “naučiti” naš vidni sistem, pravilnega delovanja.

Terapija vida je kot fizična terapija – telovadba za vidni sistem, pri kateri sodelujejo oči in možganski center, ki je odgovoren za nastanek slike.

S treniranjem celotnega vidnega sistema si terapija vida prizadeva spremeniti refleksno (samodejno) vedenje gledanja in vidnega zaznavanja v trajne rezultate.

Terapija vida lahko vključuje uporabo različnih pripomočkov, kot so: leče, prizme, filtri, vectogrami, tranaglifi, druge naprave, kot so ravnotežne table, metronome. Različni nekomercialni instrumenti lahko prav tako igrajo pomembno vlogo pri prilagojenem programu terapije vida.

Pomembno je omeniti, da terapija vida ni opredeljena s preprostim seznamom orodij in tehnik, temveč je posebno prilagojen program za vsakega posameznika.

CILJ TERAPIJE VIDA?

Na splošno je cilj terapije vida  obravnavati probleme z vidom, ki jih ni mogoče uspešno zdraviti ali popraviti z očali, kontaktnimi lečami in/ali operacijo, ampak pomagati ljudem pri doseganju jasnega in udobnega binokularnega vida.

Številne študije so tudi pokazale, da lahko terapija vida odpravi težave, ki ovirajo učinkovito branje pri šolskih otrocih. Prav tako lahko pomaga zmanjšati obremenjenost oči in druge simptome sindroma računalniškega vida, ki jih doživljajo številni otroci in odrasli.

Naroči se na pregled

Naroči se