Kdo je Carolina Herrera?

Modna oblikovalka Carolina Herrera je bila rojena  v Venezueli. Svoje modno podjetje je ustanovila v New Yorku in leta 2009 postala državljanka ZDA. Čeprav pred svojo prvo razstavo na vzletno-pristajalni stezi leta 1981 ni imela formalnega usposabljanja, je Herrera dosegla uspeh v ženski in moški modi, dišavah in še več.

Njena poslovna pot in kdo vse nosi njene kreacije.

Carolina Herrera izžareva eleganco in lahkotno gracioznost, ki opredeljuje njeno modno znamko že več kot 30 let.

To je videz, ki so ga iskale nekatere vodilne svetovne dame, od stilske ikone Jackie Onassis do igralke Renee Zellweger in komičarke Tine Fey, Laura Bush, Tina Fey, Lady Gaga, Lucy Liu in Taylor Swift. Herrera je oblikovala tudi poročno obleko za film Twilight Breaking Dawn – Part 1.

Njen značilni videz so dobro krojene bele bluze, ki jih je še posebej kombinirala s krili z balastnimi oblekami.

Herrerin vzpon na vrh unikatnega sveta mode se je začel leta 1981, ko je v New Yorku lansirala svojo vodilno blagovno znamko Carolina Herrera.

Danes njen imperij obsega klasično modno kolekcijo, poročno kolekcijo, dišave in modne dodatke, med njimi tudi očala, ki jih prvič lansira leta 2011.

S prvim nastopom linije CH Carolina Herrera leta 2008 je Herrera začela ponujati bolj priložnostne modele, primerne za vsakodnevne dejavnosti. Herrerini izdelki zdaj vključujejo moška oblačila, ženska oblačila, otroška oblačila, modne dodatke, kolekcijo za dom in dišave.

Danes ima njeno podjetje trgovine po vsem svetu in prodajo na milijarde.

Več na linku: https://www.carolinaherrera.com/ww/en/editorial/thebrandstorypage/