Zapri

Iskanje

AKCIJA: Sončna očala kar do 50% ceneje.

Ordinacija s sodobno opremo v optiki Zajec

Pedstavljamo vam našo prenovljeno okulistično ambulanto. Sodobna oprema in strokovno podkovani sodelavci so zagotovilo za boljši vid!

Refrakcijske naprave za pregled vida

Vse okulistične preglede opravljamo z najnovejšimi Topcon oftalmološkimi napravami.

Ordinacija z OCT v optiki Zajec


Kaj je OCT?

OCT (optična koherentna tomografija) je najsodobnejša tehnologija za pregled mrežnice in roženice. Preiskave so brez direktnega stika z očesom, posname se tridimenzionalno sliko očesnih struktur. Na slikah se lepo in natančno pokažejo bolezenske spremembe.

Kako deluje OCT?

OCT je kombiniran z visoko resolucijsko klasično kamero za fotografiranje očesnega ozadja. Preiskava traja nekaj minut, širjenje zenic s kapljicami ponavadi ni potrebno.
Preiskava temelji na različni odbojnosti tkiv za koherentno svetlobo. Sloje mrežnice, pigmentnega epitela in žilnice prikaže v prerezu z ločljivostjo le nekaj mikrometrov, kar je skoraj primerljivo histološkemu prerezu tkiva.

Kako poteka slikanje z OCT?

Preiskava z OCT je enostavna, hitra, natančna, ponovljiva in prijazna do bolnika. Preizkovalec na zaslonu opazuje sliko očesnega ozadja in označi želeno področje skeniranja. Preiskava traja le nekaj minut in jo izvajamo tudi pri otrocih. Širjenje zenic navadno ni potrebno.

Za kaj uporabljamo OCT?

S pomočjo optične koherentne tomografije lahko posnamemo tridimenzionalno sliko očesa, na kateri lahko zaznamo tudi najmanjše bolezenske spremembe.
Preiskava nam pomaga predvsem pri odkrivanju sprememb na mrežnici, vidnem živcu in rumeni pegi. Prav tako pa lahko posnamemo tudi sprednje očesne dele.

Z napravo lahko natančno spremljamo:

  • potek bolezni kot sta glavkom
  • obolenje rumene pege
  • stanje ožilja
  • različne degenerativne spremenbe mrežnice

Avtokerato-refraktometer KR-1

Najsodobnejša naprava za elektronsko meritev očesne dioptrije in ukrivljenost roženice. KR-1 avtomatsko zazna različna nenormalna očesna stanja, kot npr. Catarakto – siva mrena. Poleg mnogih novih dodatkov in funkcij ima tudi vrtljivi zaslon, kar omogoča, da je preiskovalec lahko kjerkoli okoli pacienta.

Špranjska svetilka SL-2ED

Naprava za odmero kontaktnih leč. Z njo merimo sprednje dele očesa, vključno z očesno lečo in bližnjo steklovino, uporabljamo pa jo tudi za kontrolne aparate pri namestitvi kontaktnih leč. Pacientom svetujemo tudi meritev očesnega tlaka z računalniškim tonometrom, s katerim lahko ugotavljamo zgodnji razvoj glavkoma (zelene mrene). Deluje na principu izpuha zraka na oko, kar rahlo splošči roženico. Iz moči curka naprava izračuna notranji pritisk očesa. Očesni tlak je preventivno dobro redno meriti.

Aplanacijski tonometer Goldman 900

Ta naprava je dodatni pribor špranjske svetilke. Z njim merimo pritisk, potrebnega za vzdrževanje enakomerne aplanacije po celotni površini roženice.

Računalniški tonometer CT-80

Naprava za računalniško merjenje očesnega tlaka.

Ročni oftalmoskop

To napravo uporabljamo za pregled očesnega fundusa (očesnega ozadja). To je naprava za objektivni preizkus vida. Očesno ozadje je preko zrcal ali prizem osvetljeno in istočasno opazovano skozi zenico. Sledi subjektivna refrakcija. Pri tej metodi uporabljamo merilna očala, skozi katera pacient gleda raznovrstne vidne znake za preizkušanje vida. Znake s pomočjo posebnega projektorja osvetlimo s prepustno svetlobo.

LCD CHART SYSTEM CC-100XP

Edinstvena značilnost je razpoložljivost mnogih testov za preizkus ostrine vida, binokularni testi, preizkus barvnega vida, test kontrastne občutljivosti. Posebnost je polarizacijska tehnika predvajanja optotipov in testov.

Okulistični pregledi potekajo v ambulantnih prostorih, ki pacientu zagotavljajo kakovosten in strokoven pregled. Z gotovostjo se bomo za vas potrudili. Vaše oči bodo pri nas v dobrih rokah – naša ordinacija in osebje je tukaj za vas.

Back to Top
Izdelek je dodan v košarico