Zaščitna stekla za oči – ZEISS BlueGuard

Zaščitna stekla za oči, ZEISS. Več na: optika Zajec

ZAŠČITNA STEKLA ZA OČI nudijo več kot le udobje in esetetiko

Stekla za oči ZEISS: popolna zaščita ter najboljše ravnovesje med estetiko in vizualnim udobjem.

ZAŠČITA

 • Zaščitna stekla za oči ZEISS BlueGuard blokirajo kar do 40% potencialno škodljive modre svetlobe. Zahvaljujoč najnovejši organski kemični tehnologiji so lastnosti blokiranja modre svetlobe bistveni del materiala stekel. To omogoča, da stekla blokirajo tako nadležno svetlobo iz digitalnih virov svetlobe in LED luči kot tudi potencialno škodljivo modro svetlobo.
 • Ko govorimo o soncu – ZEISS BlueGuard stekla vsebujejo tudi UVProtect tehnologijo in zato seveda ponujajo popolno UV zaščito do 400nm.

VIZUALNO UDOBJE

 • ZEISS BlueGuard stekla so bila razvita za preprečevanje digitalnega vizualnega stresa.

Neprestano smo obkroženi z viri modre svetlobe iz digitalnih naprav in umetnimi LED lučmi, ki oddajajo relativno veliko modre svetlobe. Modra svetloba, ki vstopi v oko, lahko povzroči tako imenovani “vizualni hrup”. Ko vstopi v oko, se običajno povečuje skozi steklovino in se razprši v tako imenovano nadležno bleščanje in zmanjšanje zaznavanja kontrasta. Vzdolžne kromatične aberacije modre svetlobe lahko prispevajo k zamegljenim slikam. Ta nefokusiran “vizualni hrup” lahko povzroči motnje vida in simptome, ki jih lahko vidimo kot digitalni vizualni stres. ZEISS BlueGuard stekla blokirajo nekaj modre svetlobe, katera lahko poslabša simptome digitalnega vizualnega stresa.

Kaj je digitalni vizualni stres?

 • Digitalni vizualni stres je kombinacija težav z očmi in vidom, ki nastanejo pri uporabi računalnikov in drugih zaslonov.
 • Digitalni vizualni stres lahko povzroči motnje vida in/ali negativno vpliva na udobje vida.
 • Najpogostejši simptomi vključujejo bleščanje, neprijeten vid, akomodacijski stres, bolečina v očeh ali okoli njih, suhost in utrujenost oči.

ESTETIKA

 • ZEEISS BlueGuard stekla odssevajo do 50% manj digitalne modre svetlobe kot modra svetloba blokirnega nanosa, kot je DuraVision BlueProtect UV.
 • Preostali odsevi v tako imenovanih funkcionalnih izboljšavah so večji, ker z odbojem zmanjšujejo dele modre svetlobe.
 • Ta odsev digitalne modre svetlobe je opaznejši opazovalcu (kozmetično draženje) in lahko moti uporabnika ter privede do okvare vida.
 • Zlasti v notranjosti, kjer so zasloni ali LED luči glavni viri razsvetljave, so ti odssevi ponavadi bolj vidni, na primer video klici ali selfiji, posneti s pametnimi telefoni.

Nova generacija stekel, vključno s tehnologijo UVProtect in razširjeno zaščito pred modro svetlobo

Z ZEISS BlueGuard poleg tehnologije UVProtect blokira tudi sam material dele modre svetlobe. Ne samo, da ponujajo popolno UV zaščito, ampak blokirajo tudi do 40% potencialno škodljive in dražilne modre svetlobe. Zahvaljujoč našemuvisokokakovostnemu UV-nanosu ZEISS Duravision® Platinum, je za ZEISS BlueGuard stekla značilno manj odsevov.

Stekla za očala ZEISS. Optika Zajec poskrbi za vaš dober vid.
Izberite najljubšo znamko in obliko okvirjev očal v kombinaciji z vrhunsko kvaliteto stekel.

Kaj je modra svetloba?
 • Vidna modra svetloba je elektromagnetno sevanje v območju valovnih dolžin med 380 – 500 nm.
 • Spektralno območje med 400 – 455 nm se šteje za potencialno škodljivo modro svetlobo.
 • 455 nm je v ISO / TR 20772-2018 opredeljeno kot zgornja meja svetlobnega spektra, ki ima največje fototoksično tveganje za celice RPE (pigmentni epitelij mrežnice).

PREDSTAVLJAMO: ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV

ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV se aktivno bori z mikrobi in uniči 99,9% potencialno škodljivih virusov in bakterij na površini stekla.

 • Nekateri virusi lahko preživijo na površinah od nekaj ur do več dni, nekateri pa lahko ostanejo nalezljivi. tudi do dva meseca ali več.
 • Virusni mikroorganizmi običajno preživijo dlje časa na neporoznih materialih (npr. PVC površinah) kot na poroznih materialih (npr. tekstil).
 • Tudi virus, ki povzroča COVID-19 (SARS-CoV-2), lahko dlje časa preživi na površinah. Nedavna študija je pokazala, da lahko virus ostane sposoben za življenje in nalezljiv na nerjavnem jeklu in plastiki do 72 ur.
 • Ker se očal pogosto dotikamo, lahko virusi in bakterije pridejo na stekla z neposrednim stikom in s prenosom kapljic.

PREDNOSTI:

 1. Izboljšana higiena stekel

Novi ZEISS nanos lahko deluje kot nekakšen zaščitni ščit in tako zmanjša tveganje za preživetje virusov in bakterij na površini stekla.

2. Več zaščite

Zagotovite popolno UV zaščito, ki absorbira škodljive UV žarke do 400 nm.

3. Jasen pogled; trden in enostaven za čiščenje

Ponuja majhne odseve in manj viden preostali modri odsev, po katerem je znan ZEISS. Poleg tega je nanos zelo odporen proti praskam in enostaven za čiščenje.

Preverjeno. Dokazano. Dostopno.

Preizkušeni in dokazani v neodvisnih laboratorijih in inštitutih na Kitajskem, Nemčiji in Kanadi – v skladu z uveljavljenimi Standardi ISO za protivirusno ali protibakterijsko testranje.

Antibakterijksa stekla za očala, ZEISS. Več na: optika Zajec.