RANDOLPH OČALA

randolph očala, blog o nastanku. Več na: optika Zajec

RANDOLPH OČALA IN NJIHOVA ZGODBA O NASTANKU

Zgodovina podjetja Randolph sega v prejšnje tisočletje in še dandanes navdušuje vsakega posameznika, ne glede na njegove želje. V ozadju stoji zanimiva zgodba o želji dveh posameznikov, kako ustvariti najboljša sončna očala na svetu. Randolph sončna očala.

Nekdanji navigator kraljevskih zračnih sil Jan Waszkiewicz in strojnik Stanley Zaleski sta se v Ameriko priselila z nekaj dolarji in sanjami. Želela sta izdelati najboljša sončna očala na svetu. In to se je tudi zgodilo! Leta 1973 so odprli vrata svoje tovarne v majhnem mestecu Randolph, tik pred Bostonom, MA.

Z izkušnjami na področju tehnike in resnimi znanji so se z golimi rokami lotili gradnje tovarne za izdelavo očal. Izdelali so stroje, ki izdelujejo sončna očala, in uspeli izdelati izdelek, ki odgovarja najstrožjim svetovnim kriterijem ministrstvu za obrambo ZDA.

V Randolphu ustvarjajo sončna očala, ki so ročno izdelana za najvišjo raven. Že več kot 40 let zagotavljajo ameriški vojski najboljše očala na svetu. Njihov najbolj poznan izdelek je model Aviator. Tako so leta 1978 združili moči z ameriško vojsko pri izdelavi letala HGU-4 / P za pilote lovce. Vsak Aviator je še vedno izdelan po strogih standardih MIL-S-25948, 20-stranskem dokumentu, ki podrobno opisuje najzahtevnejše proizvodne specifikacije.

Njihova  družinska tovarna v Randolphu Massachusetts v ZDA zagotavlja najvišje  standarde proizvodnje. Vsak okvir je narejen ročno v 200 korakih, ki odraža njihov slog in kvaliteto.  

Leta 2000 je Randolph združil moči z Natom in ustanovil Frame of Choice, kar pomeni zagotavljanje več različnih RX okvirjev za moške in ženske.

Sedaj so ta očala na voljo tudi širši javnosti, ogledate pa si jih lahko tudi v naši spletni trgovini.

Kakovostna znamka na tržišču že več kot 40 let - Randolph očala, z najbolj znanim aviator modelom! Preberi več o nastanku.
Sončna očala RANDOLPH – AF243/AVIATOR