Zapri

Iskanje

AKCIJA: Sončna očala kar do 50% ceneje.

Dioptrijska stekla

Dioptrijska stekla ločimo na: mineralna, organska in sončna, ki se delijo na različne tipe. Ali poznate njihove lastnosti?

Mineralna enožariščna stekla

Mineralna enožariščna stekla so nekoliko težja od organskih, odvisno od jakosti dioptrije. So lomljiva, zato obstaja nevarnost poškodbe obraza pri raznih nesrečah. Na voljo so v različnih izvedbah. Lahko so barvna, fotosenzibilna, bela. Prav tako kot organska stekla, so tudi mineralna lahko opremljena z 100% UV zasčito in premazom proti bleščanju.

Mineralna večžariščna stekla

Mineralna večžariščna stekla opravljajo popolnoma isto funkcijo kot organska večžariščna stekla. Primerna so za osebe, ki potrebujejo očala za blizu indaleč. Razlikujejo se le v teži.

Mineralna dvožariščna stekla

Mineralna bifokalna stekla opravljajo isto funkcijo kot organska bifokalna stekla. Razlikujejo se v teži. Možni so popolnoma isti dodatki kot pri organskih bifokalnih steklih.

Organska enožariščna stekla

Organska enožariščna stekla so izjemno lahka, nelomljiva in prijetna za nošenje. Priporočamo jih vsem, ne glede na jakost dioptrije. Organska enožariščna stekla so na voljo v različnih izvedbah. Lahko so barvna, fotosenzibilna, bela. Poleg barvnih dodatkov pa so vsa stekla opremljena z 100% UV zasčito, s premazom proti bleščanju, trdim slojem proti razenju in premazu za lažjo nego stekel.

Organska večžariščna stekla

Organska večžariščna stekla, uporabljajo osebe, ki imajo dioptrijo za daleč in blizu. V izogib stalnemu menjavanju očal priporočamo večžariščna oz. multifokalna stekla. Ta stekla vsebujejo več jakosti dioptrij, ki zadovoljijo potrebe tako za daljinski kot bližinski vid in tudi za vse vmesne razdalje . Tudi ta vrsta stekel je izvedljiva v različnih variantah. Možno jih je dobiti v barvi, bela, fotosenzibilna in prav tako z različnimi nanosi.

Organska dvožariščna stekla

Organska bifokalna stekla imenujemo tudi dvožariščna stekla. Ločnica je vidna v obliki polmeseca na spodnjem delu stekla. To je starejša izvedba tovrstnih stekel. Stekla lahko naročimo tudi v barvi, fotomatska, s premazom proti bleščanju in 100% UV zaščito.

Sončna stekla

Organska sončna stekla brez dioptrije, so na voljo v različnihh barvnih odtenkih in procentu zatemnitve, ter različnih baznih krivinah odvisno od oblike okvirja. Možnost izbire barve je med sivo, zeleno in rjavo. Na voljo so tudi dodani premazi proti bleščanju.

Dioptrijska stekla: oplemenitenja, dodatki, posebna izdelava

Vsa dioptrijska stekla organska in mineralna je možno oplemenititi z raznimi premazi proti bleščanju, ojačati s površinskim lakom, nekatera obarvati na več načinov, matirati, naročiti želeno debelino stekla in izdelati prizmatična stekla.

 

Back to Top
Izdelek je dodan v košarico