Nega za suhe oči z linijo izdelkov Ilast

Ilast Care nega za oči v optiki Zajec

Nega za suhe oči z linijo izdelkov Ilast

Kako prepoznamo sindrom suhih oči?

Suhe oči so pogosta kronična bolezen, ki jo lahko pozdravi le primerna nega. Simptome prepoznamo kot srbečico, pekoč občutek, draženje, pordelost, solzenje ali izcedke. Pojavi se lahko zamegljen vid in občutljivost na svetlobo.

Vzroki za nastanek so lahko različni, najpogosteje pa vplivajo: vremenske spremembe (vroče, suho in vetrovno vreme), dolgotrajna uporaba digitalnih naprav, hormonske spremembe, stranski učinki od zdravil, starost, bolezni (Sjögrenov sindrom, diabetes, revmatoidni artritis in Parkinsonova bolezen). Sindrom suhega očesa lahko zdravimo s samostojno nego.

Priporočljiva nega za suhe oči

Simptome lahko zdravimo z uporabo umetnih solz ali kapljic, še bolj učinkovita je uporaba mazil, ki ne povzročajo zameglitve vida. Za vlaženje oči in vek priporočamo kremo za nego in zaščito vek Ilast Care in čistilni gel Ilast HydraClean.

Ilast Care krema

Namenjena je negi in lajšanju težav, ki jih povzročajo različna obolenja vek, izsušenost ali razdraženost kože na vekah (alergija, blefaritis), občutljivost po operacijah na vekah. Ilast Care pomirja razdraženo in izsušeno kožo na vekah. Natrijev hialuronat prispeva k vzdrževanju vlažnosti, spodbuja zaščito in celjenje kože.

Poleg tega ima vitamin A zaščitno funkcijo pred svetlobo. Lipojska kislina deluje antioksidantno pri oksidativnem stresu. Ima patentirane osmoprotektivne lastnosti, kar pomeni, da varuje celice pred osmozo in s tem ohranja ravnovesje tekočine v celicah. Izdelek ne vsebuje konzervansov parabenov, dišav, alkohola in lanolina, zato se vse naravne lastnosti učinkovin lahko ohranijo.

Ilast HydraCare gel

Ilast HydraClean je sterilni čistilni gel namenjen za čiščenje vek, prizadetih zaradi razičnih obolenj. Uporablja se pri vseh oblikah vnetja robov vek: blefaritisu, seboroičnem dermatitisu, meibomitisu, ječmenu ipd… Ilast HydraClean pomaga mehansko odstraniti luske, seboroične usedline, izločke ter kraste z vek in izrastišča trepalnic. Poilisorbat 20 mehča izločke in ter pomaga pri odstranjevanju izločkov. Natrijev hialuronat in alantoin skupaj vzdržujeta ustrezno vlažno stanje, pomirjata in pospešujeta celjenje.

Kožo vlaži in rani omogoča, da se pravilno zaceli. Kombinacija hialuronske kisline in alantoina kožo vlaži in jo ščiti ter omogoča ustrezno celično regeneracijo. Ekstrakt ognjiča kožo mehča, na žilice pa deluje protektivno in dekongestivno. Centella asiatica pospešuje celjenje. Vitamin A sodeluje pri celjenju kot rasni regulator epitelija.

Ilast Wipes čistilni robčki

Odstranijo izločke, luske, kraste, maščobo in umazanijo na vaši koži. Obenem pa čistilni robčki Ilast Wipes tudi pomirjajo in zaščitijo kožo s pomočjo alantoina in hialuronske kisline ter nežno očistijo veke in trepalnice. So prve čistilne krpice zasnovane tako, da ne vsebujejo nobenih konzervansov, parabenov, fenoksietanola, alkohola, dišav, barvil, lanolina ali eteričnih olj. Zahvaljujoč sestavi, ki deluje čistilno, omejijo izgubo vlage iz kože, pomagajo pri celjenju, preprečujejo razmnoževanje mikrobov in sekundarno okužbo.

LINIJA IZDELKOV ILAST

Posebej prilagojena za okolico oči in veke

Enostavna in kontrolirana sestava

Visoka vsebnost hialuronske kisline

Medicinski pripomoček za bolezenska stanja na vekah

Pravilna nega za suhe oči in čiščenje vek

Čiščenje vek

MEHČANJE IZLOČKOV NA VEKI:

Prepojite čisto gazico z Ilast HydraClean ali enostavno uporabite že prepojeno krpico Ilast Wipes in jo položite na vaše oči. Čez krpico lahko položite še grelno prevezo. Toplota namreč še pospeši mehčanje izločkov.

ODSTRANJEVANJE IZLOČKOV Z VEKE:

Spodnja veka

Poglejte gor. S kazalcem nežno krožno masirajte veko in pri tem rahlo pritiskajte na rob veke, kjer izraščajo trepalnice.

ODSTRANJEVANJE IZLOČKOV Z VEKE:

Zgornja veka

Zaprite oči. S kazalcem nežno krožno masirajte veko in pri tem rahlo pritiskajte na rob veke, kjer izraščajo trepalnice.

ČIŠČENJE IN VLAŽENJE VEKE:

Vzemite Ilast Wipes čistilno krpico ali prepojite primerno gazico oziroma zloženec z Ilast Hydraclean. Zaprite oči ter z navlaženo krpico nežno otrite veko in robove veke. Krožno jo masirajte od znotraj navzven. Izplakovanje po uporabi ni potrebno.

Nega vek

Spodnja veka

Poglejte gor. Iztisnite za grah veliko količino Ilast Care na konico kazalca.
– Spodnji predel ob nosu masirajte od spodaj navzgor.

– Srednji predel masirajte od spodaj navzgor.

Spodnje veke nikoli ne masirajte navzdol!

MASIRANJE VEKE:

Spodnja veka

Poglejte gor.
– Zunanji predel masirajte od spodaj navzgor.

– Masirajte z vodoravnimi gibi od notranjega kota pri nosu proti sencu.

NEGA VEKE:

Zgornja veka

Zaprite oči. Iztisnite za grah veliko količino Ilast Care na konico kazalca.
Masirajte predel ob nosu od znotraj navzven.

MASIRANJE VEKE:

Zgornja veka

Zaprite oči.
Srednji in zunanji predel veke masirajte v smeri navzven.

Pričnite vaš dan s svežim pogledom. V kolikor potrebujete nasvet pravih strokovnjakov, ste vabljeni v optiko Zajec na strokovni očesni pregled in/ali posvet.